Radonmåler sporfilm – fra kun DKK 215 pr. stk.

DKK 325,00DKK 430,00

Radonmåleboks med sporfilm er den mest anerkendte og sikre målemetode indenfor radonmåling i indeklimaet.
Se mere information nedenfor i produktbeskrivelsen samt ligeledes for valg af korrekt måleperiode samt antal. 
 
Alle priserne er inkl. 25% moms, levering til drop off point (indenfor 3 hverdage), returporto til laboratoriet, målerapport med angivelse af resultater for hver måleboks, årsmiddelværdi samt vejledende anbefalinger.
Levering til døren (indenfor 3 hverdage) kan tilkøbes mod gebyr ved gennemførelse af ordren. 
 
Ryd
Mængde rabat
1 DKK 430,00/ stk. + fragt
2 DKK 215,00/ stk. + fragt
3 DKK 170,00/ stk. + fragt
4 DKK 165,00/ stk. + fragt
5 DKK 160,00/ stk. + fragt
6 DKK 155,00/ stk. + fragt
7+ DKK 150,00/ stk. + fragt
Mængde rabat
1 DKK 325,00/ stk. + fragt
2 DKK 215,00/ stk. + fragt
3 DKK 170,00/ stk. + fragt
4 DKK 165,00/ stk. + fragt
5 DKK 160,00/ stk. + fragt
6 DKK 155,00/ stk. + fragt
7+ DKK 150,00/ stk. + fragt
Varenummer (SKU): N/A.

Beskrivelse

Hvordan måler jeg?
Det er meget nemt – måleboksene du modtager, skal placeres i din bolig. Efter måling skal måleboksene sendes i den frankerede svarkuvert til laboratoriet, protokollen skal udfyldes (Excel-ark) og måleresultaterne modtager du efter endt analyse pr. e-mail.

Årsmiddelværdi
Det er boligens årsmiddelværdi, som i henhold til Sundhedsstyrelsens anbefalinger maksimalt må udgøre 100 Bq/m3. Årsmiddelværdien beregnes som en gennemsnitslig værdi af de udførte målinger i boligens opholdsrum. Det er derfor væsentligt for at kunne udregne denne årsmiddelværdi,

  • at minimum 2 opholdsrum måles,
  • at der måles i min. 1 opholdsrum på alle de etager i boligen, som benyttes til beboelse,
  • at måleperioden minimum udgør 60 dage,
  • at målingen udføres i perioden fra d. 1. oktober til d. 30. april (fyringssæsonen)

Bemærk du får også oplyst måleværdierne for hver enkelt måleboks.

Hvor mange radonmålere skal jeg vælge?
Du bør altid måle med mindst 2 radonmålere grundet udregning af årsmiddelværdien og idet der kan være stor variation fra rum til rum. Vi anbefaler, at du radonmåler i de rum, hvor du opholder dig mest f.eks. stue, soveværelse, børneværelse. Måling i opholdsrum og soveværelser giver den bedste måling af gennemsnitskoncentrationen, som beboerne udsættes for. Såfremt der er flere etager i boligen, kan man med fordel radonmåle på flere af etagerne, for at få svar på, hvorvidt der også findes forhøjede radonkoncentrationer på de øvre liggende etager samt for at kunne udregne denne årsmiddelværdi.
 
Såfremt der er etableret en tilbygning (som oftest har en anden gulvkonstruktion) eller gulvkonstruktionen i en del af huset er renoveret efterfølgende, bør der også radonmåles her. Dette er fordi, at den anderledes gulvkonstruktion kan have stor betydning for, om der indtrænger mere eller mindre radon samt have betydning for valg af eventuelle tiltag senere hen.
 
Hvilken måleperiode skal jeg vælge?
 

60 dages måling
Den bedste måling i almindelige boliger (og den anbefalede af norske, svenske og danske statslige myndigheder) opnår du ved at radonmåle minimum 60 dage i fyringssæsonen med minimum 2 radonmålere. Herudfra kan man også udregne en årsmiddelværdi.

7-14 dages måling
Alternativt kan du gennemføre en “her og nu” måling på 7-14 dage. Målingen er vejledende, men kan give en god indikation på, om der er et for højt indhold af radon i indeluften. Radonanalysebokse til korttidsmåling kan også benyttes til langtidsmålinger.

OBS: Tæl ikke opsætnings- og nedtagningsdagen med i måleperioden.

Få pengene tilbage for dit radonmålekøb!

Såfremt du måler forhøjede radonværdier og ønsker rådgivning om radonsikringstiltag, kan Dansk Radonanalyse hjælpe dig med professionel byggeteknisk rådgivning.

Såfremt du bestiller en byggeteknisk radonrapport hos Dansk Radonanalyse, fratrækker vi dine radonmåleudgifter* i rådgivningsprisen. Dette forudsætter dog, at dine radonmålere er købt hos Dansk Radonanalyse, og at du kan oplyse ordre- eller fakturanummer herfor.

*Der kan dog maximalt ske refusion for 3 stk. radonmålebokse!